natopie.to

Zaproponuj artykuł
wróć na stronę główną

Upiekła ciasto, a potem zrobiła w nim dziury. Od teraz Ty też będziesz tak robić!

1

Już wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że zbliżają się świata. W końcu nie bez powodu w sklepach puszczana jest świąteczna muzyka, a na półkach stoją czekoladowe mikołaje. Nawet coraz częstsze temperatury spadające poniżej zera pokazują, że to czas, by przygotować się na świąteczną zawieruchę. Jednym z elementów takich przygotowań jest znalezienie przepisów. To czerwone ciasto z dziurami przygotowane przez autorkę bloga The Country Cook, to świetny pomysł na zbliżające się Boże Narodzenie.

2

Autorka do zrobienia Red Velvet Poke Cake użyła następujących składników:
* Mieszanki do przygotowania ciasta
* 2 opakowania budyniu o smaku sernika
* Bitą śmietanę
* Kilku ciastek Oreo

W polskich realiach będzie nam trudno znaleźć dwa pierwsze składniki, dlatego najlepiej upiec wysokie ciasto jogurtowe/biszkoptowe z czerwonym barwnikiem i użyć budyniu śmietankowego lub waniliowego.

3

Po upieczeniu ciasta zrób w nim dziury o dość sporawej średnicy, żeby mógł w nie wpłynąć budyń.

4

Następnie przygotuj budyń. Niech nie będzie zbyt gęsty – ma mieć nieco płynną formę. Wylej go na ciasto, żeby wpłynął w dziurki.

5

Wyrównaj wierzch budyniu łyżką.

6

Odstaw ciasto z budyniem w chłodne miejsce, a potem do lodówki, żeby całkiem stężało.

7

Po kilku godzinach wyjmij ciasto i wyłóż na nie kupną lub zrobioną w domu bitą śmietanę.

8

9

Teraz kolej na pokruszenie ciastek. Możesz użyć Oreo lub swoich ulubionych, na przykład innych czekoladowych. Ważne, by miały ciemny kolor i fajnie komponowały się z resztą ciasta.

10

Teraz ciasto jest już gotowe. Smacznego!

11

12


Najlepsze artykuły_

hit counters