Większość z nas je na śniadanie po prostu kanapki. Istnieją ich niezliczone warianty: z kremami, warzywami, na słodko, z szynką, pasztetami… Każdy z nas ma swoje ulubione. Jednak ile razy można jeść ciągle to samo?! Można się tym znudzić! Mamy dla was lepszą alternatywę! Zobaczcie sami, co możecie wyczarować z chleba i kilku składników!
Podstawa to bardzo dobry bochenek chleba. Wybierz świeży i okrągły. Potem odetnij jego górę i wydrąż go delikatnie.
Na samo dno połóż plasterki salami, a potem rozprowadź na nim śmietanę.
Teraz na śmietanę połóż cienkie krążki cebulki.
Nowa warstwa, nowe szczęście: smażone mięso z dodatkiem musztardy.
Pierwszy wybuch świeżości: papryka, a potem szynka.
Potem ketchup i kapusta pekińska.
Ale to jeszcze nie wszystko! Pomidory, a potem ser.
A na wierzch jeszcze szynka, gdyby wcześniej było mało! A potem sosy, ketchup, musztarda – cokolwiek sobie zażyczysz!
Zamknij chlebek i owiń go w folię.
Teraz zapiekaj chlebek przez pół godziny w temperaturze 150 stopni C. I gotowe, smacznego!